
Na cholesterol i nie tylko. Cholesfytol – naturalne leczenie bóli mięśniowych
Cholesterol jest substancją niezbędną do życia człowieka, ale może być też przyczyną wielu groźnych chorób. Zachwianie równowagi poziomów cholesterolu bywa niebezpieczne i może przyczyniać się do zaburzeń ze strony układu sercowo-naczyniowego, rozwoju cukrzycy, a nawet śmierci. Obok ogólnie dostępnych i stosowanych terapii konwencjonalnych coraz większym zainteresowaniem cieszą się terapie substancjami naturalnymi. Terapie te są skuteczne, bezpieczne i powszechnie uznane na rynku farmaceutycznym.
Cholesfytol to produkt naturalny, stanowiący znakomitą alternatywę dla konwencjonalnych metod radzenia sobie z zaburzeniami równowagi cholesterolowej i lipidowej. Jego działanie jest oparte na synergii dwóch dobrze przebadanych, zaakceptowanych przez komisje europejskie substancji: fermentowanego czerwonego ryżu oraz ekstraktu z oliwek.
To, co wyróżnia Cholesfytol wśród innych produktów zawierających fermentowany czerwony ryż, to jakość ekstraktu, niezwykle istotna dla jego skuteczności i bezpieczeństwa stosowania. Fermentowany czerwony ryż wchodzący w skład Cholesfytolu, zawiera minimalnie 80% hydroksykwasów. Taka wysoka zawartość hydroksykwasów sprawia, że Cholesfytol działa bezpośrednio, bez konieczności przechodzenia przez wątrobę i obciążania jej. Dzięki temu jest bezpieczny, nie wchodzi też w interakcje z innymi substancjami.
Skuteczny i bezpieczny
Efektem działania u pacjenta jest przede wszystkim redukcja mialgii, czyli bóli mięśniowych, na które cierpi wiele osób przyjmujących statyny. Badania dowodzą, że pacjenci przyjmujący Cholesfytol przestali cierpieć z powodu mialgii, a co ważniejsze, obniżając poziom całkowitego cholesterolu o 22%, a cholesterolu LDL o 23%, nowe przypadki mialgii w ogóle nie wystąpiły.
Działanie wysokiej jakości fermentowanego czerwonego ryżu znakomicie uzupełnia ekstrakt z oliwek. Badania wykazały, że ekstrakt z oliwek (składnik Cholesfytolu) działa już na poziomie prewencyjnym, zapobiegając utlenianiu się cholesterolu LDL. Utlenianie cholesterolu LDL powoduje podwyższanie poziomów LDL, a także początki miażdżycy. To działanie „u podstaw” problemu, wraz z nowoczesną postacią hydrokwasową czerwonego ryżu, sprawia, że Cholesfytol działa skutecznie i bezpiecznie.
Obniża poziom cukru i ciśnienie
Dodatkowo, Cholesfytol obniża poziom cukru we krwi oraz obniża ciśnienie krwi, dzięki czemu mogą go przyjmować osoby z podwyższonym ciśnieniem krwi oraz stanem przedcukrzycowym, a nawet cukrzycą. Prawidłowe poziomy cholesterolu i cukru we krwi czy prawidłowe ciśnienie zmniejszają zagrożenie wystąpienia wielu niebezpiecznych chorób, jak miażdżyca, zawał mięśnia sercowego, cukrzyca typu 2. Udowodniono, że fermentowany czerwony ryż zmniejsza niebezpieczeństwo powtórnego przypadku sercowo-naczyniowego o 45%, a zagrożenie cukrzycą przy spożyciu ekstraktu z oliwek zmniejsza się o 52%! Warto więc rozważyć przyjmowanie Cholesfytolu przed rozpoczęciem kuracji standardowej, gdyż korzyści płynące z połączenia dwóch naturalnych substancji są niezaprzeczalne.
Substancje czynne wchodzące w skład Cholesfytolu mają oświadczenia zdrowotne wydane przez EFSA.
fot. Fotolia
- Odporność bierze się z diety [8 najważniejszych zasad diety seniora] - 24 listopada, 2023
- Pokoleniowy konflikt o finanse [Silversi kontra pokolenie Zet] - 8 listopada, 2023
- Teksty na nagrobki z Pisma Świętego, pieśni, liturgii, maksymy mędrców i poetów [100 PRZYKŁADÓW] - 31 października, 2023