
Wrocławianie gotowali z MasterChefami
Specjały kuchni wietnamskiej, meksykańskiej oraz amerykańskiej, a do tego pyszne desery. Tak w Strefie Food Chefa w Magnolia Park gotowali z MasterChefami finaliści oraz uczestnicy programu.
Przygotowywali sushi, burrito, desery oraz dania kuchni polskiej. Wszystko oczywiście pod czujnym okiem mistrzów z najpopularniejszego kulinarnego programu telewizyjnego. Wrocławianie wzięli udział w warsztatach kulinarnych w Strefie Food Chefa poprowadzonych przez Olę Nguyen, zwyciężczynię 7. edycji programu MasterChef. Młodą mistrzynię wspierali pozostali finaliści programu, czyli Laurentiu Zediu, Martyna Chomacka i Krzysiek Bigus. –
Cała przestrzeń Strefy Food Chefa została zaaranżowana tak jak studio telewizyjne. Zmagania kulinarne można było oglądać na telebimach, a widzowie kibicowali wybranej przez siebie drużynie – wyjaśnia Marta Kocik, manager ds. marketingu i PR Magnolia Park.
Mistrzowie kuchni w Strefie Food Chefa pokazali, jak z prostych składników stworzyć naprawdę wyjątkowe dnia.
Przez sześć godzin uczestnicy warsztatów przygotowywali specjały kuchni azjatyckiej, meksykańskiej, amerykańskiej, polskiej, wegetariańskiej oraz przyrządzali desery. Wszystkie potrawy były kosztowane przez finalistów programu oraz oceniane. Nie zabrakło również atrakcji dla widzów, którzy przyglądali się Strefie Food Chefa od kuchni. – Coraz częściej zwracamy uwagę na to, co i jak jemy. Nic dziwnego, że to wydarzenie kulinarne cieszyło się ogromnym zainteresowaniem.
Tym bardziej że na widzów, którzy przyszli do naszej Strefy Food Chefa czekały nagrody: karty podarunkowe oraz sprzęt kuchenny – dodaje Marta Kocik, manager ds. marketingu i PR Magnolia Park.
Partnerami wydarzenia były restauracje: Vege Life, MrChilly, Sushi dla Mnie, Gluten Appetit, Surfer i kawiarnia Coffee&More.
tekst, zdjęcia: Ola Palus
- Pieniądze papierowe, czy cyfrowe [felieton] - 12 września, 2023
- Europejskie Dni Dziedzictwa 2023 - 6 września, 2023
- Aleksander hrabia Fredro [Wystawa w Ossolineum] - 1 września, 2023