Category: Kuchnia
Wiesz, co jesz? Sprawdzaj żywność, jeśli potrafisz. DIETA I TALERZ SENIORA, Dieta na Azlheimer’a
Dieta powinna być dopasowana do trybu życia, a żywność powinna spełniać normy. Więcej aktualnych informacji znajdziesz na stronie głównej GazetaSenior.pl W Polsce analizy żywności przeprowadza ... Czytaj dalej
Bigos, czy bigosik. Który wolisz?
Wszyscy mężni, co mają jeszcze zdrowe wątroby, wzdychają do tego smaku. Bigos, kiszona kapusta prażona z mięsem. Więcej aktualnych informacji znajdziesz na stronie głównej GazetaSenior.pl ... Czytaj dalej
„Baby, ach te baby” idealna piosenka na Wielkanoc
Eugeniusz Bodo zażywany jegomość i bożyszcze pensjonarek śpiewał piosenkę Baby, ach te baby. Więcej aktualnych informacji znajdziesz na stronie głównej GazetaSenior.pl Baby, ach te baby ... Czytaj dalej
Baba wielkanocna i inne babeczki
Baba wielkanocna to świąteczne ciasto ze staropolskiej kuchni. Poezja smaku zrobiona z żółtek, odrobiny mąki i kunsztu piekarza. Więcej aktualnych informacji znajdziesz na stronie głównej ... Czytaj dalej
Hala Stulecia rozszerza działalność
Hala Stulecia to jedna z większych atrakcji Wrocławia. Więcej aktualnych informacji znajdziesz na stronie głównej GazetaSenior.pl Hala Stulecia Pawilon wystawowy, fot.© Jerzy Dudzik Takie określenie ... Czytaj dalej
Historie kuchenne dla laików i nie tylko. Barbara Czaykowska-Kłoś
„Jak ważne jest przygotowywanie posiłków, jedzenie przy wspólnym stole. Zwykle nie poświęcamy temu wiele czasu. Ot, byle szybko, byle nie być głodnym” – pisze Barbara ... Czytaj dalej
Co jedzą manaty w tłusty czwartek. Może warto sprawdzić we wrocławskim ZOO?
Zbliża się powoli czas śledzia i postu. Manaty nie zmieniają diety, chociaż w różnych miejscach na świecie organizowane są karnawałowe parady, a w Rio ... Czytaj dalej
A na wety konfety
Nie, nie chodzi o to, by po uczcie z okazji święta obrzucać się kolorowymi papierkami. Wety to … no właśnie. Co to wety, dowiecie się, ... Czytaj dalej
Dawne przedwojenne przepisy z 1936 r.
Przedwojenne przepisy, czyli barszcz po rumuńsku, salsefia w sosie holenderskim, ozór peklowany z puree z grochu. Na deser ryż kasztanowy z bitą śmietaną a na ... Czytaj dalej
Wrocławianie gotowali z MasterChefami
Specjały kuchni wietnamskiej, meksykańskiej oraz amerykańskiej, a do tego pyszne desery. Tak w Strefie Food Chefa w Magnolia Park gotowali z MasterChefami finaliści oraz uczestnicy programu. gotowanie z MasterChefami ... Czytaj dalej